Biochemik, specjalista z dziedziny żywienia człowieka
ZOBACZ SZKOLENIA PROWADZĄCEJ:
W JAKI SPOSÓB DIETA MOŻE WSPOMAGAĆ ZDROWIE PSYCHICZNE PACJENTÓW? Prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska
"Wspaniała prelegentka - ogrom wiedzy i zaangażowania. Doskonała dawka wiedzy, dynamika, zakres. Super wyjaśnione zagadnienia, przystępnie przygotowane i przedstawione szkolenie."
Kierownik Zakładu Biochemii i Żywienia Człowieka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie.
Jest jednym z nielicznych w Polsce specjalistów z dziedziny nutrigenomiki i nutrigenetyki – dziedzin nauki związanych z procesem indywidualizacji żywienia człowieka do jego predyspozycji genetycznych.
Autorka kilkudziesięciu prac naukowych, związanych z problematyką żywienia człowieka, opublikowanych w prestiżowych czasopismach brytyjskich i amerykańskich.
Za swoje osiągnięcia naukowe została wyróżniona prestiżowymi nagrodami (między innymi Nagrodą Ministra Zdrowia).